Jawatan Kosong Kerajaan 2017. Terdapat Lebih 5937 Jawatan Yang Masih Kosong Dalam Sektor Kerajaan Dan Swasta Yang Sentiasa Di Kemaskini.

test

Breaking

Post Top Ad

Your Ad Spot

16 December 2016

Jawatan Kosong Bomba

Jawatan Kosong Bomba 2017. Bomba & Penyelamat Malaysia telah membuka peluang kepada calon yang berminat untuk mengisi kekosongan jawatan kosong.

Jawatan Kosong Bomba


Jawatan kosong 2017 untuk bomba ini terbuka kepada semua rakyat Malaysia tak kira negeri dan jantina. Pastikan setiap calon membaca dengan teliti setiap syarat yang ditetapkan sebelum memohon.

Jawatan Kosong Yang Ditawarkan:


Pegawai Bomba Bantuan (PBB)

Gaji : Elaun Kedatangan

Temuduga : 31 Disember 2016 

Kelayakan : PMR

Cara Untuk Memohon: 



Setiap permohonan yang dihantar adalah SULIT dan RAHSIA. Pastikan setiap maklumat peribadi yang diberikan adalah betul dan tepat. Pihak Bomba akan memanggil calon yang layak & disenaraikan pendek sahaja. Jika anda tidak menerima sebarang maklumbalas 3 BULAN selepas permohonan kerja kosong terkini ini, bermakna status permohonan anda TIDAK BERJAYA.

Lokasi untuk jawatan bomba ini: Balai Bomba Cameron Highland


1. Bagi mereka yang berminat dengan jawatan Bomba ini boleh dapatkan Borang Permohonan PBB3 terus di Balai Bomba atau muat turun secara online disini.


2. Borang Permohonan tadi perlu dihantar bersama gambar berukuran paspot, salinan IC, salinan sijil persekolah dan dokumen-dokumen lain yang berkaitan serta Notis Kebenaran Majikan (bagi yang sedang bekerja) kepada Jabatan Bomba & Penyelamat Negeri masing-masing.

Syarat Kelayakan :


1. Syarat minima PMR.

2. Berumur 18 tahun keatas sahaja.

3. Tinggi minima – 1.57m (lelaki) dan 1.53m (wanita).

4. Berat minima – 48kg (lelaki) dan 46kg (wanita).

5. Pemohon perlu tinggal atau bekerja dalam lingkungan 5 km daripada Balai atau boleh sampai dalam masa 5 minit ke Balai.


Kongsi di Facebook, Whatsapp dan Telegram Anda kepada rakan-rakan atau kenalan anda yang turut sama berminat untuk memohon Jawatan Kosong Kerajaan terkini ini.
Semoga berjaya dalam permohonan anda.

48 comments:

  1. Assalam...area muar,johor x ad jwtan kosong ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak mohan cm mne area muar juga ne

      Delete
    2. Setakat ni takde jawatan di Muar, kalau ada admin update ye :)

      Delete
  2. borang ni nk kna hntr kt mne erk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hantar kepada balai bomba berdekatan :)

      Delete
  3. Lepas isi borang tu, nak hantar borang kat mana??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hantar kepada jabatan bomba yang berdekatan.

      Delete
  4. Tlong la bg pncerahan.nk hntr kt mana borang ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hantar kepada jabatan bomba yang berdekatan.

      Delete
  5. Mcm mane nak amik borang bomba

    ReplyDelete
    Replies
    1. Download di link yang disediakan.

      Delete
  6. kat kota kinabalu ble apply ker bomba

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kat KEMAMAN boleh apply ke bomba??

      Delete
    2. Kat KEMAMAN boleh apply ke bomba??

      Delete
  7. Dekat perak tak de kosong ker ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buat masa ni perak takde lagi, kalau ada nanti kami update :)

      Delete
  8. Area sabah ada kekosongan bomba tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buat masa ni sabah takde lagi, kalau ada nanti kami update :)

      Delete
  9. Area kelantan xde kosong ke sis?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kelantan pun tak bukak lagi, nnti untuk sesi pengambilan 2017 nye sis akan update ye.

      Delete
    2. salam. untuk area kelantan dah buka ke permohonan tu ya?

      Delete
  10. Kalou dok melaka boleh mohon ke jawatan kosong ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh, tapi kene tinggal kat sana nnti.

      Delete
  11. Area miri sarawak masih ada kosong ke ?

    ReplyDelete
  12. Kalau pakai cermin Mata boleh mohom tak

    ReplyDelete
  13. Borang ni just print jer and hantar ke balai yg berdekatan ? Tpi borang ni tarikh nye 2014 ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. 2014 tu akta dan peraturan berkuatkuasa 2014 tuan..bukan tarikh 2014.

      Delete
    2. Ye betul, itu akta nye. Terima kasih Mohd Ismail.

      Delete
  14. Puan Alor setar Ada Jawatang kosong kah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kami akan update ye kalau ada terima iklan daripada kawasan alor setar. :)

      Delete
  15. Borang tu bleh x klau hnta ke balai bomba brhampiran?? Misal kata sye stay pj..so bleh hnta ke balai bomba pj or ad balai trpilih..mintak penjelasan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mengikut pengetahuan saya, boleh, kalau ada kekosongan di balai berhampiran tersebut. Jika tiada kekosongan awak boleh bertanya mereka di mana balai bomba yang masih ada kosong. Kalau misalnya awak nak mohon di Johor, awak kene hantar borang ke sana.

      Delete
  16. Temuduga terbuka bomba thn nie ad tak???

    ReplyDelete
  17. Bayaran elaun antara RM6 hingga RM7.80 sejam

    ReplyDelete
  18. Borang boleh dapat dibalai bomba tak???

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh, boleh minta borang di mana2 balai bomba berdekatan. tapi bergantung juga kalau ada kosong ke tak kat balai tersebut.

      Delete
  19. di sabah area papar ke bofot ada kosong tak ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau ada nnti admin update ye. :)

      Delete
  20. Masih ada kekosongan lagi ke ni?? Mohon pencerahan

    ReplyDelete
  21. Admin kat area sibu,sarawak ade ksong tak?? Lagi satu kalau ujian fizikal kat jisim bdan lah boleh dipertimbangkan ker admin??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Admin akan update kalau ada kekosongan di area sarawak.

      Delete
  22. di Selangor Ade x..klang

    ReplyDelete
  23. Assalamualaikum admin..
    Sabah buat masa ne ada x?
    Kalu ada rezeki sya nak mohon..

    ReplyDelete
  24. pembayaran gaji berdasarkan elaun per jam sebanyak RM6 sejam.Pegawai Bomba Bantuan atau singkatannya PBB akan dapat RM1440 jika bekerja penuh dalam sebulan.tetapi jika sesiapa yang membaca komen ni ingin meminta kerja,saya cadangkan supaya berwaspada,fikir akan kebaikan dan keburukan yang saya dedahkan.1-gaji selalu lewat.tak menentu,kadangkala 27hb,kadangkala 3hb.jadi untuk yang ada komitmen,maka bersedia untuk membayar denda yg bank kenakan.walhal masa temuduga telah diberitahu gaji masuk pada 25hb,kerana elaun kiraan ditutup dan dihantar ke ipupejabat pada 20hb setiap bulan.2-kerja lebih walaupun gaji kurang.bila ada kes,pbb yg didepan sedangkan permanent akan tinjau dari belakang AKA takde keja rilek2 je.sedangkan gaji permanent [email protected] kali ganda lebih tinggi,semasa temuduga dan tamat latihan pun dah diberitahu yang PBB tidak boleh berhadapan api,cuma bantu di belakang,tapi dah kerja,pbb yg harap insuran kelompok inilah yg berada di hadapan sekali.3-tiada pinjaman bank atau ceti haram sekalipun sebab tiada slip gaji,alasan yg diberikan oleh jabatan hanya sebab PBB gaji guna elaun.tak munasabah kalau PBB yg meminta bergaji minimum RM1400 setiap bulan.4-insuran?ada,kelompok.bahkan jika anda berkerja PBB,terlibat kemalangan semasa datang atau balik kerja,maaf,insuran takkan bayar.HANYA kemalangan semasa bekerja yang dibayar.swasta,balik atau pergi kerja pun dapat dalam masa yang dinyatakan dalam syarat2 pembayaran bg perkeso.

    ReplyDelete

Post Top Ad

Your Ad Spot

Pages